zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Cah Tauge - roerbak van pittige tauge
- Sayur kim-loh - paddestoelensoep
- Gang Massaman Mu - gele varkenscurry
- Ikan Cuka 3
- Sambal Kol
- Pho-Pbia - Thaise loempia's
- Nasi Lengko - gebakken rijst met tahu en tempe in pindasaus uit Ciribon
- Buntut Asam Padeh - ossenstaart in een frisse pittige saus
- Tinaransay - menadonees varkenvlees met gember
- Daging Bumbu Rujak - pittig gekruid rundvlees
Lalap Indonesia


Lalap Indonesia
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 krop sla
1/2 komkommer
4 aardappelen, gekookt
2 eieren, hardgekookt
5 kemiri noten
2 theel.sambel brandal (zie recept)
4 eetl.azijn
1 eetl.gula jawa.
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes en de eieren in plakjes. Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Wrijf of maal de kemirinoten, samen met de sambal en de palmsuiker tot een boemboe. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de azijn toe en laat dit nog 1 minuut sudderen. Meng de aardappelen en de komkommer door elkaar en serveer dit mengsel op de slabladeren en giet daarover de saus. Garneer met plakjes ei.
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 krop sla
1/2 komkommer
4 aardappelen, gekookt
2 eieren, hardgekookt
5 kemiri noten
2 theel.sambel brandal (zie recept)
4 eetl.azijn
1 eetl.gula jawa.
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes en de eieren in plakjes. Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Wrijf of maal de kemirinoten, samen met de sambal en de palmsuiker tot een boemboe. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de azijn toe en laat dit nog 1 minuut sudderen. Meng de aardappelen en de komkommer door elkaar en serveer dit mengsel op de slabladeren en giet daarover de saus. Garneer met plakjes ei.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.