banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 9 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 10 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 11 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Icon Write a comment
Nasi Goreng Kambing Kebon Sirih - gebakken rijst met lamsvlees uit Jakarta

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Nasi Goreng Kambing Kebon Sirih
gebakken rijst met lamsvlees uit Jakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr lamsvlees
400 gr gekookte rijst
100 gr minyak samin / ghee
100 ml runderbouillon (zie recept)
2 cm kaneel
1 salam blad
2 eetl kecap manis

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 rode rawits
1 cm kunyit
1/4 theel jinten
2 kruidnagels
2 kardemon
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes of kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de boter samen met de bumbu, de kaneel en de salam en bak het voor 4 minuten. Dan het vlees toevoegen en meng alles goed en bak het vlees vrijwel gaar. Vervolgens de bouillon toevoegen en kook het geheel zachtjes totdat de saus wat indikt.
Dan de rijst, het zout en de kecap toevoegen en bak totdat alles gaar is geworden en het vocht vrijwel is verdampt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 152 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38075017