Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Nasi Goreng Kambing Kebon Sirih - gebakken rijst met lamsvlees uit Jakarta

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi Goreng Kambing Kebon Sirih
gebakken rijst met lamsvlees uit Jakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr lamsvlees
400 gr gekookte rijst
100 gr minyak samin / ghee
100 ml runderbouillon (zie recept)
2 cm kaneel
1 salam blad
2 eetl kecap manis

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 rode rawits
1 cm kunyit
1/4 theel jinten
2 kruidnagels
2 kardemon
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes of kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de boter samen met de bumbu, de kaneel en de salam en bak het voor 4 minuten. Dan het vlees toevoegen en meng alles goed en bak het vlees vrijwel gaar. Vervolgens de bouillon toevoegen en kook het geheel zachtjes totdat de saus wat indikt.
Dan de rijst, het zout en de kecap toevoegen en bak totdat alles gaar is geworden en het vocht vrijwel is verdampt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 335 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42420694