banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 22 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Nasi Goreng Kambing Kebon Sirih
gebakken rijst met lamsvlees uit Jakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr lamsvlees
400 gr gekookte rijst
100 gr minyak samin / ghee
100 ml runderbouillon (zie recept)
2 cm kaneel
1 salam blad
2 eetl kecap manis

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 rode rawits
1 cm kunyit
1/4 theel jinten
2 kruidnagels
2 kardemon
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes of kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de boter samen met de bumbu, de kaneel en de salam en bak het voor 4 minuten. Dan het vlees toevoegen en meng alles goed en bak het vlees vrijwel gaar. Vervolgens de bouillon toevoegen en kook het geheel zachtjes totdat de saus wat indikt.
Dan de rijst, het zout en de kecap toevoegen en bak totdat alles gaar is geworden en het vocht vrijwel is verdampt.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 96 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36252528