nangka met kip
Bahan-bahan:
Ingredienten:
2 blikken jonge nangka, uitgelekt
6 kippepoten
6 eieren, hardgekookt
1 blok tahu/tofu
400 ml kokosmelk
1 serehstengel, gekneusd
3 cm laos
2 salamblad
1 theel suiker
(zout) naar smaak
haluskan:
boemboe:
5 teentjes knoflook
3 rode uien
5 kemirie noten
2 theel ketumbar
3/4 theel jinten
1/2 theel pala
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tahu in 8 stukken en frituur deze in een wok/wadjan goudgeel.
Leg in een pan de nangka en plaats vervolgens daarop de eieren, de tahu, het salamblad, de sereh, de laos en de kippepoten. Kook in een andere pan de kokosmelk met de boemboe en giet dit bij de pan met de nangka. Dan nog 1 uur zachtjes stoven.
Ingredienten:
2 blikken jonge nangka, uitgelekt
6 kippepoten
6 eieren, hardgekookt
1 blok tahu/tofu
400 ml kokosmelk
1 serehstengel, gekneusd
3 cm laos
2 salamblad
1 theel suiker
(zout) naar smaak
haluskan:
boemboe:
5 teentjes knoflook
3 rode uien
5 kemirie noten
2 theel ketumbar
3/4 theel jinten
1/2 theel pala
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tahu in 8 stukken en frituur deze in een wok/wadjan goudgeel.
Leg in een pan de nangka en plaats vervolgens daarop de eieren, de tahu, het salamblad, de sereh, de laos en de kippepoten. Kook in een andere pan de kokosmelk met de boemboe en giet dit bij de pan met de nangka. Dan nog 1 uur zachtjes stoven.