logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Gudeg nangka
nangka met kip
Bahan-bahan:
Ingredienten:
2 blikken jonge nangka, uitgelekt
6 kippepoten
6 eieren, hardgekookt
1 blok tahu/tofu
400 ml kokosmelk
1 serehstengel, gekneusd
3 cm laos
2 salamblad
1 theel suiker
(zout) naar smaak

haluskan:
boemboe:
5 teentjes knoflook
3 rode uien
5 kemirie noten
2 theel ketumbar
3/4 theel jinten
1/2 theel pala

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tahu in 8 stukken en frituur deze in een wok/wadjan goudgeel.
Leg in een pan de nangka en plaats vervolgens daarop de eieren, de tahu, het salamblad, de sereh, de laos en de kippepoten. Kook in een andere pan de kokosmelk met de boemboe en giet dit bij de pan met de nangka. Dan nog 1 uur zachtjes stoven.

Add comment

Submit

who is online

We have 60 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44139863