Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Gudeg nangka - nangka met kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gudeg nangka
nangka met kip
Bahan-bahan:
Ingredienten:
2 blikken jonge nangka, uitgelekt
6 kippepoten
6 eieren, hardgekookt
1 blok tahu/tofu
400 ml kokosmelk
1 serehstengel, gekneusd
3 cm laos
2 salamblad
1 theel suiker
(zout) naar smaak

haluskan:
boemboe:
5 teentjes knoflook
3 rode uien
5 kemirie noten
2 theel ketumbar
3/4 theel jinten
1/2 theel pala

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tahu in 8 stukken en frituur deze in een wok/wadjan goudgeel.
Leg in een pan de nangka en plaats vervolgens daarop de eieren, de tahu, het salamblad, de sereh, de laos en de kippepoten. Kook in een andere pan de kokosmelk met de boemboe en giet dit bij de pan met de nangka. Dan nog 1 uur zachtjes stoven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 188 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42085613