zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Tahu Goreng Bumbu Bali - gebakken tahu met een Balinese saus
- Cok genem - rundvlees met kruidige kokosmelksaus
- Bulgogi - geroosterd rundvlees
- Cah Pokcoy Asin Taoge - gestoofde gekruide pokcoy met tauge
- Nasi Langie
- Dendeng Balado - gebakken rundvlees in een sambal saus
- Cuko - Pempeksaus uit geboortestad Palembang
- Bidji Salak - rijstkoekjes met suiker en kokos
- Serapah daging
- Talam singkong - cassavecake
Gudeg nangka - nangka met kip


Gudeg nangka
nangka met kip
nangka met kip
Bahan-bahan:
Ingredienten:
2 blikken jonge nangka, uitgelekt
6 kippepoten
6 eieren, hardgekookt
1 blok tahu/tofu
400 ml kokosmelk
1 serehstengel, gekneusd
3 cm laos
2 salamblad
1 theel suiker
(zout) naar smaak
haluskan:
boemboe:
5 teentjes knoflook
3 rode uien
5 kemirie noten
2 theel ketumbar
3/4 theel jinten
1/2 theel pala
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tahu in 8 stukken en frituur deze in een wok/wadjan goudgeel.
Leg in een pan de nangka en plaats vervolgens daarop de eieren, de tahu, het salamblad, de sereh, de laos en de kippepoten. Kook in een andere pan de kokosmelk met de boemboe en giet dit bij de pan met de nangka. Dan nog 1 uur zachtjes stoven.
Ingredienten:
2 blikken jonge nangka, uitgelekt
6 kippepoten
6 eieren, hardgekookt
1 blok tahu/tofu
400 ml kokosmelk
1 serehstengel, gekneusd
3 cm laos
2 salamblad
1 theel suiker
(zout) naar smaak
haluskan:
boemboe:
5 teentjes knoflook
3 rode uien
5 kemirie noten
2 theel ketumbar
3/4 theel jinten
1/2 theel pala
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tahu in 8 stukken en frituur deze in een wok/wadjan goudgeel.
Leg in een pan de nangka en plaats vervolgens daarop de eieren, de tahu, het salamblad, de sereh, de laos en de kippepoten. Kook in een andere pan de kokosmelk met de boemboe en giet dit bij de pan met de nangka. Dan nog 1 uur zachtjes stoven.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.