Recente reacties

Shaun 5 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Jalan Kote - gevulde pasteitjes uit Makassar

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Jalan Kote
gevulde pasteitjes uit Makassar

Bahan-bahan:
ingrediënten:
125 gr cakemeel
1/2 theel zout
50 ml lauw water
1 theel hete olie
 
Bahan Isi:
ingrediënten vulling:
5 teentjes knoflook
200 gr rundergehakt
100 gr aardappelen
100 gr wortelen
50 gr tauge
1 theel zout
1 1/2 theel palmsuiker
2 stengels selderij blad
2 eetl olie
water
 
Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
5 rode lomboks
3 rode rawits
3 teentjes knoflook
1 theel zout
2 theel palmsuiker
40 ml heet water
1/2 theel azijn
 
Cara membuat:
bereiding:
Vulling: Snijd de aardappelen en de wortelen in kleine blokjes. Verhit in een pan het water en kook deze gaar, giet af en laat afkoelen. Hak de knoflook fijn en snijd de selderij fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan het gehakt toe en bak deze rul. Dan de aardappelen, de wortelen, de tauge, het zout en de palmsuiker toevoegen en bak het geheel voor 5 minuten. Strooi de selderij erover en roer alles goed door elkaar.
 
Pastei: Meng de ingrediënten voor de pastei tot een glad deeg. Rol dit uit en snijd hier rondjes uit van 8 cm. Vul de rondjes met de gemaakte vulling en druk de deze aan de randen dicht.
Verhit in een pan voldoende olie en frituur de pasteitjes goudbruin en gaar. Serveer hierbij de warme sambal
 
Sambal: wrijf of maal de ingrediënten fijn tot een pasta. Meng hierdoor het hete water en daarna de azijn.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 166 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41193775