banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 27 days ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Jalan Kote - gevulde pasteitjes uit Makassar
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Jalan Kote
gevulde pasteitjes uit Makassar

Bahan-bahan:
ingrediënten:
125 gr cakemeel
1/2 theel zout
50 ml lauw water
1 theel hete olie
 
Bahan Isi:
ingrediënten vulling:
5 teentjes knoflook
200 gr rundergehakt
100 gr aardappelen
100 gr wortelen
50 gr tauge
1 theel zout
1 1/2 theel palmsuiker
2 stengels selderij blad
2 eetl olie
water
 
Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
5 rode lomboks
3 rode rawits
3 teentjes knoflook
1 theel zout
2 theel palmsuiker
40 ml heet water
1/2 theel azijn
 
Cara membuat:
bereiding:
Vulling: Snijd de aardappelen en de wortelen in kleine blokjes. Verhit in een pan het water en kook deze gaar, giet af en laat afkoelen. Hak de knoflook fijn en snijd de selderij fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan het gehakt toe en bak deze rul. Dan de aardappelen, de wortelen, de tauge, het zout en de palmsuiker toevoegen en bak het geheel voor 5 minuten. Strooi de selderij erover en roer alles goed door elkaar.
 
Pastei: Meng de ingrediënten voor de pastei tot een glad deeg. Rol dit uit en snijd hier rondjes uit van 8 cm. Vul de rondjes met de gemaakte vulling en druk de deze aan de randen dicht.
Verhit in een pan voldoende olie en frituur de pasteitjes goudbruin en gaar. Serveer hierbij de warme sambal
 
Sambal: wrijf of maal de ingrediënten fijn tot een pasta. Meng hierdoor het hete water en daarna de azijn.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 264 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39789978