zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Gai Pad Med Mamuang Himaphan - kip met cashew noten
- Guisadong Repolyo - gestoofde kool met vlees
- Sambal cabai hijau - sambal van groene peper
- Paha Ayam Bakar Bawang - gebakken/geroosterde kip
- Sambal Goreng Tahu Tempeh
- Siu Yuk 燒肉 - Chinees varkensgebraad
- Rendang nangka - gekruide nangka
- Bawal Goreng Saus Tomat - gebakken vis in kruidige tomatensaus
- Semur Ayam Pedas Manis - zoetige en pittige smoor van kip
- Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
Jalan Kote - gevulde pasteitjes uit Makassar


Jalan Kote
gevulde pasteitjes uit Makassar
Bahan-bahan:
ingrediënten:
125 gr cakemeel
1/2 theel zout
50 ml lauw water
1 theel hete olie
Bahan Isi:
ingrediënten vulling:
5 teentjes knoflook
200 gr rundergehakt
100 gr aardappelen
100 gr wortelen
50 gr tauge
1 theel zout
1 1/2 theel palmsuiker
2 stengels selderij blad
2 eetl olie
water
Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
5 rode lomboks
3 rode rawits
3 teentjes knoflook
1 theel zout
2 theel palmsuiker
40 ml heet water
1/2 theel azijn
Cara membuat:
bereiding:
Vulling: Snijd de aardappelen en de wortelen in kleine blokjes. Verhit in een pan het water en kook deze gaar, giet af en laat afkoelen. Hak de knoflook fijn en snijd de selderij fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan het gehakt toe en bak deze rul. Dan de aardappelen, de wortelen, de tauge, het zout en de palmsuiker toevoegen en bak het geheel voor 5 minuten. Strooi de selderij erover en roer alles goed door elkaar.
Pastei: Meng de ingrediënten voor de pastei tot een glad deeg. Rol dit uit en snijd hier rondjes uit van 8 cm. Vul de rondjes met de gemaakte vulling en druk de deze aan de randen dicht.
Verhit in een pan voldoende olie en frituur de pasteitjes goudbruin en gaar. Serveer hierbij de warme sambal
Sambal: wrijf of maal de ingrediënten fijn tot een pasta. Meng hierdoor het hete water en daarna de azijn.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.