logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal Budak

Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 sjalotten
4 teentjes knoflook
olie
40 lomboks
30 kemiries
1/2 theel sereh
3 salamblad
4 jeruk-purutblad
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout

Cara membuat:
bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze zeer fijn samen met de sjalotten, de knoflook en de kemiries. Meng de lomboks met de kemiries. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de sereh, de salam en de jeruk-purut toe en bak dit nog 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe met zout naar smaak en laat dit zachtjes bakken totdat het vocht in ingedampt en de olie vrijkomt.

Add comment

Submit

who is online

We have 63 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420367