Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Sambal Budak

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Budak

Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 sjalotten
4 teentjes knoflook
olie
40 lomboks
30 kemiries
1/2 theel sereh
3 salamblad
4 jeruk-purutblad
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout

Cara membuat:
bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze zeer fijn samen met de sjalotten, de knoflook en de kemiries. Meng de lomboks met de kemiries. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de sereh, de salam en de jeruk-purut toe en bak dit nog 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe met zout naar smaak en laat dit zachtjes bakken totdat het vocht in ingedampt en de olie vrijkomt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 174 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42083629