Sambal Mangga
sambal van mango
Bahan-bahan:
ingrediënten:
9 rode lomboks
7 rode rawits
1 theel trassi
1/2 theel zout
2 theel palmsuiker
125 gr jonge mango
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de lomboks, de rawits, het zout en de peper fijn tot een pasta. Snijd of rasp de mango julliene en meng dit door de pasta. Verwarm de olie en los de trassi op. Roer dan de olie door de sambal.
Zoeken
Laatst gelezen
- Nasi Kuning - gele rijst
- Kohu-kohu - sardientjes met groenten
- Telor bumbu bali
- Tjarantjam - groenten in saus
- Tahu Telor Dan Tauge - omelet met tahu en tauge
- Babi guling - Geroosterd speenvarken
- Nasi Sela - rijst met aardappelen
- Ayam bakar kupang - gegrilde kip in geurige kokosmelk saus
- Ayam Masak Kemirie - pittige kip met kemirie
- Taoto - Javaans runvlees in gele bonen saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...