Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sayur Kapau - gestoofd rundvlees met groenten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sayur Kapau
gestoofd rundvlees met groenten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr schenkel
800 ml water
2 salam blad
1 kunyit blad
4 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
1000 ml koksomelk (van 1/2 kokosnoot)
1 cm asam kandis
25 gr nangka/jackfruit
100 gr bamboescheuten
7 kousenband
4 kool bladeren

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 rode lomboks
2 cm kunyit
2 cm jahe
3 kemiri noten
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees, de nangka, de bamboe, de kousenband en de kool in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de bumbu, de salam, de jeruk purut, het kunyit blad en de serai en kook het vlees gaar. Voeg dan de nangka en de bamboe toe en kook deze gaar.
Voeg dan de kokosmelk en de asam kandis toe en breng het al roerend aan de kook. Dan de kousenband en de kool toevoegen en kook het geheel verder gaar. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251723