gestoofd rundvlees met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr schenkel
800 ml water
2 salam blad
1 kunyit blad
4 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
1000 ml koksomelk (van 1/2 kokosnoot)
1 cm asam kandis
25 gr nangka/jackfruit
100 gr bamboescheuten
7 kousenband
4 kool bladeren
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 rode lomboks
2 cm kunyit
2 cm jahe
3 kemiri noten
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees, de nangka, de bamboe, de kousenband en de kool in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de bumbu, de salam, de jeruk purut, het kunyit blad en de serai en kook het vlees gaar. Voeg dan de nangka en de bamboe toe en kook deze gaar.
Voeg dan de kokosmelk en de asam kandis toe en breng het al roerend aan de kook. Dan de kousenband en de kool toevoegen en kook het geheel verder gaar. Serveer.