Cah Sawi Bakso Pedas
pittig gebakken kool met visballetjes
Bahan-Bahan:
ingrediënten:
4 Chinese kool bladeren
5 caisim/choisam, anders paksoi
5 visballetjes
150 gr garnalen (klein)
1/2 theel peper
50 ml water
1 theel zout
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool en de caisim in stukken. Snijd de bakso in plakjes en pel de garnalen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de bakso en de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Dan het water, de peper en het zout toevoegen en meng goed.
Vervolgens de kool en de caisim erdoor mengen en bak het geheel verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Lotek - gemengde groenten in een pindasaus
- Soegogi gui - geroosterd rundvlees
- Otak goreng telor
- Bobengka - kokoscake uit Manando (Sulawesi)
- Otal godok
- Masak Sepit Sumatra - gekruid gestoofd rundvlees uit Sumatra
- Cara Isi - ronde cakejes met kipvulling
- Botok Cumi Asin - gestoomde intvis met tahu en peteh
- Sambal Bawang Jambal - sambal van ui en vis
- Tumis Daun Genjer - Gestoofd moeraskruid met garnalen
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...