Tumis Kapri Jamur Hioko
roerbak van sugarsnaps met shiitake
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr sugarsnaps / peultjes
8 shiitake, geweekt
3 cm jahe
1 lente-ui
4 eetl olie
Bahan saus:
ingrediënten saus:
2 eetl kecap tawar (dunne lichte sojasaus)
2 theel rijstwijn
1 theel sesam olie
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Hak de jahe fijn. Snijd de shiitake in reepjes. Snijd de lente-ui fijn. Meng de ingrediënten voor de saus goed doorelkaar.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de sugarsnaps halfgaar en zet apart. Voeg 2 eetl olie toe en bak de shiitake en de jahe voor 4 minuten. Meng dan de saus erdoor en laat het 1 minuut intrekken.
Dan de sugarsnaps en de lente-ui erdoor mengen en breng aan de kook. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sate Ayam Kelapa Parut Sangrai - kip sate met geroosterde kokos
- Yam Neua Yaang - een pittige Thaise rundvleessalade
- Pastel Tutup - indonesisch pastei
- Gang Head - paddestoelen soep (2 pp)
- Gang Luang Gung - Gele curry garnalen soep
- Sup Kentang
- Kol Isi Berkuah - gevulde koolrolletjes
- Ayam Panggang Santen - geroosterde kip in kokosmelk
- Chinese kool met pittige frisse saus - 酸辣白菜
- Koddok Goreng - krokant gebakken kikkerbilletjes
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...