zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Karedok 2 -groenten met pindasaus
- Ngohiong Goreng - gebakken gevulde tahu rolletjes
- Telor bumbu bali
- Ayam Bumbu Petis
- Tufi - Rundvlees met sesamzaadjes
- Karedok - een salade van groenten met pindasaus
- Tumis Oyong Teri Nasi - gebakken pompoen met ansjovis
- Opor Daging - gestoofd rundvlees
- Pepes teri Atjeh - visjes in bananenblad
- Daging Domba - lamsvlees met groenten
Tipat cantok - groenten met lontong in een pindasaus


Tipat cantok
groenten met lontong in een pindasaus
groenten met lontong in een pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kousenband
100 gr taugé
100 gr kangkung (anders spinazie)
12 sjalotten
1 zakje lontong
2 eetl olie
krupuk of emping
2000 ml water
Bahan-bahan pindasaus:
ingrediënten:
200 gr gebrande pinda’s
2 eetl petis udang
1 theel trasi bakar
6 rawits
5 teentjes knoflook
2 eetl gesmolten gula jawa (palmsuiker)
3 limoenen (sap)
zout naar smaak
Taburan:
garnering:
krupuk of emping
1 eetlepel ketjap manis
Cara Membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten goudbruin en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier. Snijd de kouseband in stukjes en was de taugé en de kangkung. Breng in een pan het water aan de kook en kook hierin de lontong gaar en stevig. Haal de lontong uit de pan en laat het afkoelen. Snijd het vervolgens in blokjes. BLancheer de groenten afzonderlijk van elkaar beetgaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus tot een pasta en meng dit met water totdat er een dikke saus gevormd wordt. Meng dan de saus met de groenten en de lontong.
Besprenkel/bestrooi het met ketjap en de gebakken sjalotten en garneer het met emping/krupuk.
ingrediënten:
200 gr kousenband
100 gr taugé
100 gr kangkung (anders spinazie)
12 sjalotten
1 zakje lontong
2 eetl olie
krupuk of emping
2000 ml water
Bahan-bahan pindasaus:
ingrediënten:
200 gr gebrande pinda’s
2 eetl petis udang
1 theel trasi bakar
6 rawits
5 teentjes knoflook
2 eetl gesmolten gula jawa (palmsuiker)
3 limoenen (sap)
zout naar smaak
Taburan:
garnering:
krupuk of emping
1 eetlepel ketjap manis
Cara Membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten goudbruin en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier. Snijd de kouseband in stukjes en was de taugé en de kangkung. Breng in een pan het water aan de kook en kook hierin de lontong gaar en stevig. Haal de lontong uit de pan en laat het afkoelen. Snijd het vervolgens in blokjes. BLancheer de groenten afzonderlijk van elkaar beetgaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus tot een pasta en meng dit met water totdat er een dikke saus gevormd wordt. Meng dan de saus met de groenten en de lontong.
Besprenkel/bestrooi het met ketjap en de gebakken sjalotten en garneer het met emping/krupuk.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.