logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tipat cantok
groenten met lontong in een pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kousenband
100 gr taugé
100 gr kangkung (anders spinazie)
12 sjalotten
1 zakje lontong
2 eetl olie
krupuk of emping
2000 ml water

Bahan-bahan pindasaus:
ingrediënten:
200 gr gebrande pinda’s
2 eetl petis udang
1 theel trasi bakar
6 rawits
5 teentjes knoflook
2 eetl gesmolten gula jawa (palmsuiker)
3 limoenen (sap)
zout naar smaak

Taburan:
garnering:
krupuk of emping
1 eetlepel ketjap manis

Cara Membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten goudbruin en laat deze daarna uitlekken op keukenpapier. Snijd de kouseband in stukjes en was de taugé en de kangkung. Breng in een pan het water aan de kook en kook hierin de lontong gaar en stevig. Haal de lontong uit de pan en laat het afkoelen. Snijd het vervolgens in blokjes. BLancheer de groenten afzonderlijk van elkaar beetgaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus tot een pasta en meng dit met water totdat er een dikke saus gevormd wordt. Meng dan de saus met de groenten en de lontong.
Besprenkel/bestrooi het met ketjap en de gebakken sjalotten en garneer het met emping/krupuk.

Add comment

Submit

who is online

We have 52 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160789