Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sop Kambing Tanah Abang - kruidige soep met lamsvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sop Kambing Tanah Abang
kruidige soep met lamsvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees met bot
2000 ml water
2 cm jahe
2 eetl zout
7 kruidnagel
5 cm kaneel
1 hele nootmuskaat
5 tomaten
3 bieslook
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
1/2 theel peper
 
Taburan:
garnering:
1 stengel selderij blad
2 eetl bawang goreng
sambal rawit (zie recept)
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de jahe en het zout toe en kook het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en haal het vlees van de botten.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en halveer de nootmuskaat.Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kruidnagel, de kaneel en nootmuskaat voor 5 minuten. Voeg dit toe aan de bouillon samen met het vlees en breng aan de kook. Snijd de tomaten en de bieslook in stukjes en voeg dit toe en kook dit nog 5 minuten. Snijd de selderij in stukjes en bestrooi dit samen met de bawang goreng over de soep en serveer het met de sambal.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 254 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930682