logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sop Kambing Tanah Abang
kruidige soep met lamsvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees met bot
2000 ml water
2 cm jahe
2 eetl zout
7 kruidnagel
5 cm kaneel
1 hele nootmuskaat
5 tomaten
3 bieslook
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
1/2 theel peper
 
Taburan:
garnering:
1 stengel selderij blad
2 eetl bawang goreng
sambal rawit (zie recept)
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de jahe en het zout toe en kook het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en haal het vlees van de botten.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en halveer de nootmuskaat.Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kruidnagel, de kaneel en nootmuskaat voor 5 minuten. Voeg dit toe aan de bouillon samen met het vlees en breng aan de kook. Snijd de tomaten en de bieslook in stukjes en voeg dit toe en kook dit nog 5 minuten. Snijd de selderij in stukjes en bestrooi dit samen met de bawang goreng over de soep en serveer het met de sambal.

Add comment

Submit

who is online

We have 55 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392134