Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 7 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
IconWrite a comment
Sop Kambing Tanah Abang - kruidige soep met lamsvlees
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Sop Kambing Tanah Abang
kruidige soep met lamsvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees met bot
2000 ml water
2 cm jahe
2 eetl zout
7 kruidnagel
5 cm kaneel
1 hele nootmuskaat
5 tomaten
3 bieslook
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
1/2 theel peper
 
Taburan:
garnering:
1 stengel selderij blad
2 eetl bawang goreng
sambal rawit (zie recept)
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Verhit in een pan het water en voeg het vlees, de jahe en het zout toe en kook het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en haal het vlees van de botten.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en halveer de nootmuskaat.Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kruidnagel, de kaneel en nootmuskaat voor 5 minuten. Voeg dit toe aan de bouillon samen met het vlees en breng aan de kook. Snijd de tomaten en de bieslook in stukjes en voeg dit toe en kook dit nog 5 minuten. Snijd de selderij in stukjes en bestrooi dit samen met de bawang goreng over de soep en serveer het met de sambal.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 99 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40812457