Telur Puyuh Bumbu Bali
kwarteleitjes in pittige rode saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
20 kwarteleitjes, hardgekookt
5 jeruk purut blaadjes
2 sereh/citroengras
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
300 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
8 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
2 rode rawits
1 theel trassi
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg de eitjes toe en meng, dan het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pempek tahu - visdeeg met tahu/tofu
- Sambal kacang / katjang - sambal van pinda's
- Ayam Kampung Lodho - romige gegrilde pittige kip
- Bayam Berudang - spinazie in een kruidige garnalen saus
- Urapan 1 - gemengde groenten met kokos
- Sayur asem Jakarta - Friszure sajoer
- Sambal goreng ayam kering - hete droge kip
- Leong panasu - Gekookt gekruid varkensvlees
- Sambal ulek makassar kacang
- Sambel Gorang Hati Ampela -pittige gebakken kippenlever met aardappel
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...