kwarteleieren in een pittige rode saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
20 kwarteleieren, gekookt en gepeld
1 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 tomaat
150 ml water
1 eetl kecap manis
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
1 cm jahe
1 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan olie en bak de eieren bruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de tomaat, het water, de kecap, het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook.
Dan de eieren toevoegen en bak totdat de saus is ingedikt. Serveer.