Sambal goreng van ei
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 eieren
4 cm laos, gekneusd
olie
4 salam blaadjes
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/2 theel, trasi bakar
1 theel suiker
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de eieren hard, pel de eieren daarna en halveer ze vervolgens. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak/frituur de eieren goudbruin. Laat daarna de eieren uitlekken op keukenpapier. Giet olie uit de wok/wadjan zodat er nog maar 3 eetl achterblijft en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de laos en de salam toe en bak dit nog 2 minuten. Dan het zout en de kokosmelk toevoegen en laat dit nog 3 minuten zachtjes sudderen. Giet de saus over de gehalveerde eieren. Serveer.
ingrediënten:
8 eieren
4 cm laos, gekneusd
olie
4 salam blaadjes
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/2 theel, trasi bakar
1 theel suiker
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de eieren hard, pel de eieren daarna en halveer ze vervolgens. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak/frituur de eieren goudbruin. Laat daarna de eieren uitlekken op keukenpapier. Giet olie uit de wok/wadjan zodat er nog maar 3 eetl achterblijft en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de laos en de salam toe en bak dit nog 2 minuten. Dan het zout en de kokosmelk toevoegen en laat dit nog 3 minuten zachtjes sudderen. Giet de saus over de gehalveerde eieren. Serveer.