zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Karedok - een salade van groenten met pindasaus
- Tumis Oyong Teri Nasi - gebakken pompoen met ansjovis
- Opor Daging - gestoofd rundvlees
- Pepes teri Atjeh - visjes in bananenblad
- Daging Domba - lamsvlees met groenten
- Kangkung Balacan - gekruide kangkung met eieren
- Por Pei - eenvoudige loempia's met gehakt
- Semur Telur Puyuh Tahu - eieren met tahu in gekruide saus
- Tinolang Manok - gestoofde kip met gember
- Sambal Tomat
Telur Gimbal - gebakken kruidige gecoate eieren


Telur Gimbal
gebakken kruidige gecoate eieren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 eieren, gekookt
100 gr bloem
35 gr tapioa meel
1/2 ui
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
75 ml warm water
olie
Haluskan;
bumbu:
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1/4 theel peper
1 cm jahe
1 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de ui fijn en halveer de eieren.
Meng de bloem, de tapcioca, de ui, het zout, de palmsuiker en de bumbu. Voeg dan het water langzaam toe en vorm een homogeen beslag.
Wentel dan de eieren door het beslag. Verhit in een pan de olie en bak de eieren goudbruin. Serveer.
gebakken kruidige gecoate eieren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 eieren, gekookt
100 gr bloem
35 gr tapioa meel
1/2 ui
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
75 ml warm water
olie
Haluskan;
bumbu:
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1/4 theel peper
1 cm jahe
1 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de ui fijn en halveer de eieren.
Meng de bloem, de tapcioca, de ui, het zout, de palmsuiker en de bumbu. Voeg dan het water langzaam toe en vorm een homogeen beslag.
Wentel dan de eieren door het beslag. Verhit in een pan de olie en bak de eieren goudbruin. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.