zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Siomay - gestoomde gehakt/gernalen balletjes
- Soto Padang - vleessoep uit Padang
- Ikan Cuka 3
- Pepes Ikan Mas - Karper gerecht
- Nasi Kunyit - Gele ketan
- Pangek daging asem pedas - Gestoofd rundvlees
- Nasi Sela - rijst met aardappelen
- Nasu Kadundung - gestoofde kip uit Mandar-Sulawesi
- Sambal Goreng Printil - pittig gekruide balletjes van gehakt
- Frikadel Atjeh - balletjes met saus
Putbaechu Doenjang Muchim - pittige salade van kool


Putbaechu Doenjang Muchim
pittige salade van kool
Ingrediënten:
450 gr jonge kool, anders bok choy, spinazie, boerenkool
1 eetl doenjang
4 teentjes knoflook
1 eetl sesam olie
1 theel sesam zaad
1 theel gochugaru
water
1 eetl zout
Bereiding:
Maak de kool schoon en snijd het onderste harde deel er van af. Verhit in een pan het water met het zout en blancheer de kool totdat het witte deel zacht wordt. Schep de kool daarna in een pan met koud water. Giet daarna af en pers het water eruit en snijd de kool in stukken. Hak de knoflook fijn.
Meng daarna alle ingrediënten goed door elkaar en laat dit 15 minuten intrekken. Serveer.
pittige salade van kool
Ingrediënten:
450 gr jonge kool, anders bok choy, spinazie, boerenkool
1 eetl doenjang
4 teentjes knoflook
1 eetl sesam olie
1 theel sesam zaad
1 theel gochugaru
water
1 eetl zout
Bereiding:
Maak de kool schoon en snijd het onderste harde deel er van af. Verhit in een pan het water met het zout en blancheer de kool totdat het witte deel zacht wordt. Schep de kool daarna in een pan met koud water. Giet daarna af en pers het water eruit en snijd de kool in stukken. Hak de knoflook fijn.
Meng daarna alle ingrediënten goed door elkaar en laat dit 15 minuten intrekken. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.