Putbaechu Doenjang Muchim
pittige salade van kool
Ingrediënten:
450 gr jonge kool, anders bok choy, spinazie, boerenkool
1 eetl doenjang
4 teentjes knoflook
1 eetl sesam olie
1 theel sesam zaad
1 theel gochugaru
water
1 eetl zout
Bereiding:
Maak de kool schoon en snijd het onderste harde deel er van af. Verhit in een pan het water met het zout en blancheer de kool totdat het witte deel zacht wordt. Schep de kool daarna in een pan met koud water. Giet daarna af en pers het water eruit en snijd de kool in stukken. Hak de knoflook fijn.
Meng daarna alle ingrediënten goed door elkaar en laat dit 15 minuten intrekken. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rendang - rendang van rundvlees
- Agar Agar Fruit - pudding met fruit
- Pencok lele - Gegrilde meerval
- Telor asin - zoute eieren
- Bihun Kari Sapi - mihoen met rundergehakt
- Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
- Ayam Kuning - gele geurige kip
- Ayam Panggang Mede - gebakken kip met cashew noten
- Fu Yong Hay - gevuld omelet met krab met tomatensaus
- Frikadel Jagung - maiskoekjes
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...