banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Kai Tom Kha - kip in kokosmelk
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kai Tom Kha
kip in kokosmelk
Ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
400 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
6 cm laos
4 theel gehakte citroenbasilicum
1 serehstengel
1 groene spaanse peper
2 eetl rijstwijn (anders sherry)
100 ml visbouillon
1 eetl vissaus (Nam pla)
1 limoen (sap)
100 gr fijngesneden Chinese kool

Garnering:
1 1/2 eetl fijngehakte peterselie
korianderblaadjes
2 tomaten

Bereiding:
Wrijf of maal de laos, de lombok en de sereh fijn tot een pasta. snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk met de rijstwijn en voeg dan de kip toe, gevolgd door de laos, de sereh, de lombok, de citroenbasilicum en de kool en laat dit zachtjes 30 minuten afgesloten stoven en vervolgens nog 20 minuten stoven. voeg dan de dikke kokosmelk en de bouillon toe en laat dit alles 5 minuten stoven. Dan het limoensap en de vissaus toevoegen en erdoorheen mengen. Gerneer het met de koriander, de peterselie en partje tomaat.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 397 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38870109