Recente reacties

Ilona Van den akker 19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Kai Tom Kha - kip in kokosmelk

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kai Tom Kha
kip in kokosmelk
Ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
400 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
6 cm laos
4 theel gehakte citroenbasilicum
1 serehstengel
1 groene spaanse peper
2 eetl rijstwijn (anders sherry)
100 ml visbouillon
1 eetl vissaus (Nam pla)
1 limoen (sap)
100 gr fijngesneden Chinese kool

Garnering:
1 1/2 eetl fijngehakte peterselie
korianderblaadjes
2 tomaten

Bereiding:
Wrijf of maal de laos, de lombok en de sereh fijn tot een pasta. snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk met de rijstwijn en voeg dan de kip toe, gevolgd door de laos, de sereh, de lombok, de citroenbasilicum en de kool en laat dit zachtjes 30 minuten afgesloten stoven en vervolgens nog 20 minuten stoven. voeg dan de dikke kokosmelk en de bouillon toe en laat dit alles 5 minuten stoven. Dan het limoensap en de vissaus toevoegen en erdoorheen mengen. Gerneer het met de koriander, de peterselie en partje tomaat.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 149 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275677