zoeken
Recente reacties

19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Zoetzure groenten
- Miang Kham
- Sambal Goreng Daging
- Khao Niaw Sod Sei - gevulde kleefrijstballetjes
- Babat Gongso - gekruide gebakken runderpens uit Semarang
- Udang Balado - tijgergarnalen in pittige saus
- Miyeok Muchim - zeewier salade
- Babi Rujak 2 - varkensvlees in gekruide saus
- Khor Gai Tod - gecoate gebakken kippenvleugels
- Sateh bumbu sidolie
Kai Tom Kha - kip in kokosmelk


Kai Tom Kha
kip in kokosmelk
kip in kokosmelk
Ingrediënten:
1 kip (1200 gr)
400 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
6 cm laos
4 theel gehakte citroenbasilicum
1 serehstengel
1 groene spaanse peper
2 eetl rijstwijn (anders sherry)
100 ml visbouillon
1 eetl vissaus (Nam pla)
1 limoen (sap)
100 gr fijngesneden Chinese kool
Garnering:
1 1/2 eetl fijngehakte peterselie
korianderblaadjes
2 tomaten
Bereiding:
Wrijf of maal de laos, de lombok en de sereh fijn tot een pasta. snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk met de rijstwijn en voeg dan de kip toe, gevolgd door de laos, de sereh, de lombok, de citroenbasilicum en de kool en laat dit zachtjes 30 minuten afgesloten stoven en vervolgens nog 20 minuten stoven. voeg dan de dikke kokosmelk en de bouillon toe en laat dit alles 5 minuten stoven. Dan het limoensap en de vissaus toevoegen en erdoorheen mengen. Gerneer het met de koriander, de peterselie en partje tomaat.
1 kip (1200 gr)
400 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
6 cm laos
4 theel gehakte citroenbasilicum
1 serehstengel
1 groene spaanse peper
2 eetl rijstwijn (anders sherry)
100 ml visbouillon
1 eetl vissaus (Nam pla)
1 limoen (sap)
100 gr fijngesneden Chinese kool
Garnering:
1 1/2 eetl fijngehakte peterselie
korianderblaadjes
2 tomaten
Bereiding:
Wrijf of maal de laos, de lombok en de sereh fijn tot een pasta. snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk met de rijstwijn en voeg dan de kip toe, gevolgd door de laos, de sereh, de lombok, de citroenbasilicum en de kool en laat dit zachtjes 30 minuten afgesloten stoven en vervolgens nog 20 minuten stoven. voeg dan de dikke kokosmelk en de bouillon toe en laat dit alles 5 minuten stoven. Dan het limoensap en de vissaus toevoegen en erdoorheen mengen. Gerneer het met de koriander, de peterselie en partje tomaat.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.