Koatum Gai
kippensoep met rijst
Ingrediënten:
150 gr jasmijn rijst
100 gr kippenborst
800 ml kippenbouillon
6 teentjes knoflook
1/2 theel peperkorrels
3 cm gember
1 theel zout
2 eetl nam pla (vissaus)
garnering:
15 korianderblaadjes
3 rode rawits
2 theel gebakken knoflook
bereiding:
Wrijf of maal het vlees met de knoflook, het zout en de peper tot een pasta. Verhit in een pan de bouillon. Vorm kleine balletjes van het vleesmengsel en voeg dit toe aan de bouillon. Voeg dan de rijst toe en laat dit zachtjes 15 minuten sudderen. Dan de vissaus toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen. Rasp de gember en voeg deze toe. Snijd de korianderblaadjes grof en de rawits in dunne reepjes. Serveer de soep in kommen en garneer deze met de korianderblaadjes, de rawits en de knoflook en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Sambal Goreng Telor 2
- Goong Yaam - gekruide garnalensalade
- Sup Ubi Bete-soep van taro met gerookte tonijn
- Donkatsu 돈까스 - gepaneerd varkensvlees
- Neua Daet Diao - zon gedroogde gebakken reepjes rundvlees
- Gule Pakis - Stoofpot van varenspruiten
- Priao wan mangsawirat - Roerbakschotel van zoet-zure groenten
- Kangkung Tumis Petis - gebakken kangkung met garnalenpasta/trassi
- Onde-onde
Recente Reacties
Rendang - rendang van rundvlees
4 days agoAl jaren een favoriet hier. Als er visite komt is er altijd de vraag heb je nog Rendang gemaakt. Dit ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoKan het ook met kippen blokjes