kippensoep met rijst
Ingrediënten:
150 gr jasmijn rijst
100 gr kippenborst
800 ml kippenbouillon
6 teentjes knoflook
1/2 theel peperkorrels
3 cm gember
1 theel zout
2 eetl nam pla (vissaus)
garnering:
15 korianderblaadjes
3 rode rawits
2 theel gebakken knoflook
bereiding:
Wrijf of maal het vlees met de knoflook, het zout en de peper tot een pasta. Verhit in een pan de bouillon. Vorm kleine balletjes van het vleesmengsel en voeg dit toe aan de bouillon. Voeg dan de rijst toe en laat dit zachtjes 15 minuten sudderen. Dan de vissaus toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen. Rasp de gember en voeg deze toe. Snijd de korianderblaadjes grof en de rawits in dunne reepjes. Serveer de soep in kommen en garneer deze met de korianderblaadjes, de rawits en de knoflook en serveer.