zoete krabbetjes/spare ribs
ingrediënten:
600 gr spare ribs / krabbetjes
3 teentjes knoflook
1 theel zwarte peper
1 theel zout
2 eetl palmsuiker (gula jawa)
3 eetl kecap asin
150 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 eetl oestersaus
3 eetl rode wijn
3 theel asem
6 eetl water
bereiding:
Snijd de ribbetjes in korte stukken. Wrijf of maal de knoflook fijn en meng dit met de overige ingrediënten tot een saus. Marneer hiermee de ribbetjes en laat dit een nachtje intrekken. Verhit een wok en voeg het geheel toe en laat het zachtjes voor 2 uur sudderen totdat al het vocht is verdampt.
600 gr spare ribs / krabbetjes
3 teentjes knoflook
1 theel zwarte peper
1 theel zout
2 eetl palmsuiker (gula jawa)
3 eetl kecap asin
150 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 eetl oestersaus
3 eetl rode wijn
3 theel asem
6 eetl water
bereiding:
Snijd de ribbetjes in korte stukken. Wrijf of maal de knoflook fijn en meng dit met de overige ingrediënten tot een saus. Marneer hiermee de ribbetjes en laat dit een nachtje intrekken. Verhit een wok en voeg het geheel toe en laat het zachtjes voor 2 uur sudderen totdat al het vocht is verdampt.