zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Koa Powd Tod - Maiskoekjes
- Tjolo-Tjolo - gebakken vis in een pittige ketjapsaus
- Filipijnse nasi goreng
- Kou Shui Ji - 口水鸡 - gestoofde kip in een kruidige en pittige saus
- Sambal Goreng Daging
- Kodok saos mentega - Kikkerbilletjes in botersaus
- Dadar Telur Bumbu Kelapa - gekruide omelet met kokos
- Babi ketjap
- Daging Kentang Masak Kecap - rundvlees met aardappel in kecapsaus
- Ayam Kari Jawa - javaanse kip kerrie
Tung Tong 2 - gouden geldzakjes


Tung Tong 2
gouden geldzakjes
gouden geldzakjes
Ingrediënten:
125 gr (varkens)gehakt
2 water kastanjes
1 teentje knoflook
1/2 theel vissaus (Nam Pla)
12 wonton vellen
1 snufje witte peper
olie
ingrediënten saus:
2 eetl palmsuiker
4 eetl rijstwijn azijn
4 ml (1/4 theel.) vissaus (nam pla)
1 rode rawit
1 groene rawit
garnering
1 geraspte wortel
1 eetl gehakte pinda's
bereiding:
Snijd de knoflook en de waterkastanjes fijn en meng dit goed met het gehakt, de peper en de vissaus. Plaats een theelepel van het mengsel op een wontonvel en vouw dit met de uiteinden naar boven dicht als een zakje. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de zakjes goudbruin. Laat de zakjes uitlekken op keukenpapier.
bereiding saus:
Snijd de rawits fijn. Verhit in een kleine pan de azijn en los hierin de suiker op. Roer dit totdat er een goudkleurige siroop ontstaat. Voeg dan de vissaus en de rawits toe. Roer goed om en laat de saus dan afkoelen.
Serveer de Tung Tong op een schaal gegarneerd met de wortel en daarop de pinda's met de saus in een apart bakje.
125 gr (varkens)gehakt
2 water kastanjes
1 teentje knoflook
1/2 theel vissaus (Nam Pla)
12 wonton vellen
1 snufje witte peper
olie
ingrediënten saus:
2 eetl palmsuiker
4 eetl rijstwijn azijn
4 ml (1/4 theel.) vissaus (nam pla)
1 rode rawit
1 groene rawit
garnering
1 geraspte wortel
1 eetl gehakte pinda's
bereiding:
Snijd de knoflook en de waterkastanjes fijn en meng dit goed met het gehakt, de peper en de vissaus. Plaats een theelepel van het mengsel op een wontonvel en vouw dit met de uiteinden naar boven dicht als een zakje. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de zakjes goudbruin. Laat de zakjes uitlekken op keukenpapier.
bereiding saus:
Snijd de rawits fijn. Verhit in een kleine pan de azijn en los hierin de suiker op. Roer dit totdat er een goudkleurige siroop ontstaat. Voeg dan de vissaus en de rawits toe. Roer goed om en laat de saus dan afkoelen.
Serveer de Tung Tong op een schaal gegarneerd met de wortel en daarop de pinda's met de saus in een apart bakje.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.