Recente reacties

Shaun 2 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Tung Tong 2 - gouden geldzakjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tung Tong 2
gouden geldzakjes
Ingrediënten:
125 gr (varkens)gehakt
2 water kastanjes
1 teentje knoflook
1/2 theel vissaus (Nam Pla)
12 wonton vellen
1 snufje witte peper
olie

ingrediënten saus:
2 eetl palmsuiker
4 eetl rijstwijn azijn
4 ml (1/4 theel.) vissaus (nam pla)
1 rode rawit
1 groene rawit

garnering
1 geraspte wortel
1 eetl gehakte pinda's

bereiding:
Snijd de knoflook en de waterkastanjes fijn en meng dit goed met het gehakt, de peper en de vissaus. Plaats een theelepel van het mengsel op een wontonvel en vouw dit met de uiteinden naar boven dicht als een zakje. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de zakjes goudbruin. Laat de zakjes uitlekken op keukenpapier.

bereiding saus:
Snijd de rawits fijn. Verhit in een kleine pan de azijn en los hierin de suiker op. Roer dit totdat er een goudkleurige siroop ontstaat. Voeg dan de vissaus en de rawits toe. Roer goed om en laat de saus dan afkoelen.

Serveer de Tung Tong op een schaal gegarneerd met de wortel en daarop de pinda's met de saus in een apart bakje.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 142 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41182075