banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Tung Tong 2 - gouden geldzakjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tung Tong 2
gouden geldzakjes
Ingrediënten:
125 gr (varkens)gehakt
2 water kastanjes
1 teentje knoflook
1/2 theel vissaus (Nam Pla)
12 wonton vellen
1 snufje witte peper
olie

ingrediënten saus:
2 eetl palmsuiker
4 eetl rijstwijn azijn
4 ml (1/4 theel.) vissaus (nam pla)
1 rode rawit
1 groene rawit

garnering
1 geraspte wortel
1 eetl gehakte pinda's

bereiding:
Snijd de knoflook en de waterkastanjes fijn en meng dit goed met het gehakt, de peper en de vissaus. Plaats een theelepel van het mengsel op een wontonvel en vouw dit met de uiteinden naar boven dicht als een zakje. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de zakjes goudbruin. Laat de zakjes uitlekken op keukenpapier.

bereiding saus:
Snijd de rawits fijn. Verhit in een kleine pan de azijn en los hierin de suiker op. Roer dit totdat er een goudkleurige siroop ontstaat. Voeg dan de vissaus en de rawits toe. Roer goed om en laat de saus dan afkoelen.

Serveer de Tung Tong op een schaal gegarneerd met de wortel en daarop de pinda's met de saus in een apart bakje.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 153 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39971044