zoeken
Recente reacties

9 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Oseng Mercon Ati Ampela - pittige kip
- Kari Buncis - gestoofde kouseband in een romige kokosmelksaus
- Frikadel Jagung - maiskoekjes
- Ayan Sumari - kip met broccoli en paddestoelen
- Ayam Bumbu Rujak - Kip in roedjakkruiden
- Ikan Nanas
- Tab Wan Phed - salade van kippenlevertjes
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Ayam Bakar Brebes - geroosterde kip uit Brebes
- Orek Tempe - gekruide gebakken tempe
Gestoomde aubergine met knoflook-sesam olie


Gestoomde aubergine met knoflook-sesam olie
ingrediënten:
2 aubergines
ingrediënten saus:
1 eetl olie
1 eetl sesam olie
3 teentjes knoflook
2 eetl kecap / soja saus
1 eetl Shaoxing wijn, anders sake
1 eetl mirin, anders honing
Garnering:
1 bosuitje
Bereiding:
Schil de aubergine en snijd dan de aubergines in 5cm lange repen. Stoom de aubergines voor 10 minuten en zet apart.
Snijd de bosui in kleine stukjes en hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de olie en de sesamolie en bak de knoflook voor 1 minuut. Dan de kecap, de wijn en de mirin toevoegen en roer dit goed door elkaar.
Leg de aubergines op een schaal en giet de saus erover. Strooi dan de bosui erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.