Recente Reacties

Linubihang Munggo
soep van mung boontjes
benodigdheden:
1 kopje gedroogde mung boontjes (Kadjang Idjoe)
1,5 kopje gedroogde dilis (ansjovis)
4 kopjes water
3 kopjes kamunggay blaadjes (mierikswortel)
1/4 kopje gesneden tomaten
2 eetlepels gesneden groene uien
1/2 kopje dikke santen (asli)
2 kopjes dunne santen (cair)
zout

bereiding:
Breng het water aan de kook en voeg dan de mung boontjes toe. Laat dit voor een halfuurtje zachtjes koken totdat de boontjes zacht zijn geworden. Voeg dan de dilis toe, de dunne santen en het zout naar smaak. Laat dit zachtjes voor 10 minuten koken.

Voeg vervolgens de kamunggay blaadjes, de gesneden tomaten en de uien toe. Laat dit alles voor 4 minuten zachtjes koken. Voeg als laatste de dikke santen toe en kook het geheel nog voor één minuut. De soep is dan klaar.

Reacties

0
Dina de Jonge
4 days ago
Bij welke toko's zijn de kamunggay blaadjes te koop?
Mijn nichtje uit de Philipijnen mist dit zo
Met vriendelijke groet,

Dina

@ anders mierikswortel blad gebruiken indien niet voorradig
LikeLike Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer | Melden aan beheerder

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 129 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42592750