Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
1 Comment
Linubihang Munggo -soep van mung boontjes

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Linubihang Munggo
soep van mung boontjes
benodigdheden:
1 kopje gedroogde mung boontjes (Kadjang Idjoe)
1,5 kopje gedroogde dilis (ansjovis)
4 kopjes water
3 kopjes kamunggay blaadjes (mierikswortel)
1/4 kopje gesneden tomaten
2 eetlepels gesneden groene uien
1/2 kopje dikke santen (asli)
2 kopjes dunne santen (cair)
zout

bereiding:
Breng het water aan de kook en voeg dan de mung boontjes toe. Laat dit voor een halfuurtje zachtjes koken totdat de boontjes zacht zijn geworden. Voeg dan de dilis toe, de dunne santen en het zout naar smaak. Laat dit zachtjes voor 10 minuten koken.

Voeg vervolgens de kamunggay blaadjes, de gesneden tomaten en de uien toe. Laat dit alles voor 4 minuten zachtjes koken. Voeg als laatste de dikke santen toe en kook het geheel nog voor één minuut. De soep is dan klaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Dina de Jonge · 5 years ago
    Bij welke toko's zijn de kamunggay blaadjes te koop?
    Mijn nichtje uit de Philipijnen mist dit zo
    Met vriendelijke groet,

    Dina

    @ anders mierikswortel blad gebruiken indien niet voorradig

who is online

We hebben 232 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252333