banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 2 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 2 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 3 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Icon Write a comment
Lengua Estofado - stoofpotje van rundvlees met olijven

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Lengua Estofado
stoofpotje van rundvlees met olijven

Ingrediënten:
900 gr ossentong
6 eetl bloem
400 gr tomaten
200 ml witte wijn
1 ui
4 teentjes knoflook
2 eetl palmsuiker
2 eetl kecap / sojasaus
1 eetl azijn
5 laurier blaadjes
125 gr champignons
225 gr groene olijven, ontpit
60 gr zwarte olijven, ontpit
250 ml runderbouillon
1/2 theel zout
1/2 theel peper
4 eetl olie
 
Bereiding:
Kook eerst de tong gaar (snelkookpan 45 minuten), laat afkoelen en verwijder het vel. Snijd het vlees daarna in plakjes. Wentel de plakjes door de bloem en schud deze af.
Hak de knoflook fijn, de ui in dunne plakjes en de tomaten in kleine blokjes. Snijd de champignons en de zwarte olijven in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees voor 1 minuut per kant. Zet het vlees daarna opzij. Voeg de ui en de knoflook toe en bak deze zacht. Dan de tomaten en de wijn toevoegen en meng alles goed.
Voeg het vlees toe samen met de kecap en de bouillon en breng aan de kook. Dan de laurier toevoegen en laat het geheel zachtjes afgesloten sudderen totdat de saus is gehalveerd. Dan de azijn toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de champignons, de palmsuiker en de olijven toevoegen en laat het zachtjes 7 minuten sudderen. Schep dan de peper en het zout erdoor en serveer.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 77 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36808392