Recente Reacties

Lengua Estofado
stoofpotje van rundvlees met olijven

Ingrediënten:
900 gr ossentong
6 eetl bloem
400 gr tomaten
200 ml witte wijn
1 ui
4 teentjes knoflook
2 eetl palmsuiker
2 eetl kecap / sojasaus
1 eetl azijn
5 laurier blaadjes
125 gr champignons
225 gr groene olijven, ontpit
60 gr zwarte olijven, ontpit
250 ml runderbouillon
1/2 theel zout
1/2 theel peper
4 eetl olie
 
Bereiding:
Kook eerst de tong gaar (snelkookpan 45 minuten), laat afkoelen en verwijder het vel. Snijd het vlees daarna in plakjes. Wentel de plakjes door de bloem en schud deze af.
Hak de knoflook fijn, de ui in dunne plakjes en de tomaten in kleine blokjes. Snijd de champignons en de zwarte olijven in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees voor 1 minuut per kant. Zet het vlees daarna opzij. Voeg de ui en de knoflook toe en bak deze zacht. Dan de tomaten en de wijn toevoegen en meng alles goed.
Voeg het vlees toe samen met de kecap en de bouillon en breng aan de kook. Dan de laurier toevoegen en laat het geheel zachtjes afgesloten sudderen totdat de saus is gehalveerd. Dan de azijn toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de champignons, de palmsuiker en de olijven toevoegen en laat het zachtjes 7 minuten sudderen. Schep dan de peper en het zout erdoor en serveer.
 

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 108 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42592844