zoeken
Recente reacties

22 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Nasi goreng bumbu pepes - gebakken rijst met kippenlevertjes en maagjes
- Masubah - pannekoek
- Gar Dook Mu Tod Gartiem - gebakken knoflook ribbetjes
- Masoebah - laagjes pannenkoek
- Laksa cibinong - Kippensoep met petehbonen
- Martabak Durian - gevulde flensje met durian jam
- Madumongso - hongingzoete kroketjes van zwarte ketan
- Sambal Boet
- Madu Kasirat - lekkere zoete snack
- Heloa sira kadol - kip met kokos
Lengua Estofado - stoofpotje van rundvlees met olijven


Lengua Estofado
stoofpotje van rundvlees met olijven
Ingrediënten:
900 gr ossentong
6 eetl bloem
400 gr tomaten
200 ml witte wijn
1 ui
4 teentjes knoflook
2 eetl palmsuiker
2 eetl kecap / sojasaus
1 eetl azijn
5 laurier blaadjes
125 gr champignons
225 gr groene olijven, ontpit
60 gr zwarte olijven, ontpit
250 ml runderbouillon
1/2 theel zout
1/2 theel peper
4 eetl olie
Bereiding:
Kook eerst de tong gaar (snelkookpan 45 minuten), laat afkoelen en verwijder het vel. Snijd het vlees daarna in plakjes. Wentel de plakjes door de bloem en schud deze af.
Hak de knoflook fijn, de ui in dunne plakjes en de tomaten in kleine blokjes. Snijd de champignons en de zwarte olijven in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees voor 1 minuut per kant. Zet het vlees daarna opzij. Voeg de ui en de knoflook toe en bak deze zacht. Dan de tomaten en de wijn toevoegen en meng alles goed.
Voeg het vlees toe samen met de kecap en de bouillon en breng aan de kook. Dan de laurier toevoegen en laat het geheel zachtjes afgesloten sudderen totdat de saus is gehalveerd. Dan de azijn toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de champignons, de palmsuiker en de olijven toevoegen en laat het zachtjes 7 minuten sudderen. Schep dan de peper en het zout erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.