banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Daging Babi Tauge
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Daging Babi Tauge

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr. magere varkenslappen
6 cm gember (jahe/djahé)
4 eetl. ketjap manis
3 1/2 eetl. rijstwijn
2 theel. maizena
2 eetl. olie
versgemalen peper
zout naar smaak
125 gr. tauge
2 eetl. fijngehakte selderie
2 theel. sambel ulek (zie recept)
2 eetl. arachideolie
2 eetl water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en strooi er zout en peper overheen. verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees bruin. Voeg dan de gember, 3 eetl ketjap, de rijstwijn en zoveel water toe dat het vlees onder staat en laat het zachtjes 30 minuten sudderen. Meng de maïzena met het water tot een papje. Neem het vlees uit de pan, zeef het kookvocht en meng dit met het papje en verwarm de suas weer. Leg het vlees weer terug in de pan.
Blancheer de taugé kort en laat het uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de arachideolie en voeg de sambal toe met de taugé enfruit het voor 2 minuten.
Leg de taugé op een bord, schep daar het vlees met de saus overheen en bestrooi het met de selderij en de eetl ketjap.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 333 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39033469