Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr. magere varkenslappen
6 cm gember (jahe/djahé)
4 eetl. ketjap manis
3 1/2 eetl. rijstwijn
2 theel. maizena
2 eetl. olie
versgemalen peper
zout naar smaak
125 gr. tauge
2 eetl. fijngehakte selderie
2 theel. sambel ulek (zie recept)
2 eetl. arachideolie
2 eetl water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en strooi er zout en peper overheen. verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees bruin. Voeg dan de gember, 3 eetl ketjap, de rijstwijn en zoveel water toe dat het vlees onder staat en laat het zachtjes 30 minuten sudderen. Meng de maïzena met het water tot een papje. Neem het vlees uit de pan, zeef het kookvocht en meng dit met het papje en verwarm de suas weer. Leg het vlees weer terug in de pan.
Blancheer de taugé kort en laat het uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de arachideolie en voeg de sambal toe met de taugé enfruit het voor 2 minuten.
Leg de taugé op een bord, schep daar het vlees met de saus overheen en bestrooi het met de selderij en de eetl ketjap.