zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Yaam Yai - salade van gemengde groente
- Beef Szechuan - biefstuk met bleekselderij en paprika
- Sambal riport
- Udang Saus Padang - garnalen in pittige saus
- Pangek daging asem pedas - Gestoofd rundvlees
- Acar Benig - atjar
- Gule Cumi - gestoofde inktvis
- Sambal taotjo - sambal van sojabonen
- Sambal Gami - Tomaat-uien saus uit Kalimantan
- Sangkhaya Fakthong - pompoen met custard
Daging Babi Tauge


Daging Babi Tauge
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr. magere varkenslappen
6 cm gember (jahe/djahé)
4 eetl. ketjap manis
3 1/2 eetl. rijstwijn
2 theel. maizena
2 eetl. olie
versgemalen peper
zout naar smaak
125 gr. tauge
2 eetl. fijngehakte selderie
2 theel. sambel ulek (zie recept)
2 eetl. arachideolie
2 eetl water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en strooi er zout en peper overheen. verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees bruin. Voeg dan de gember, 3 eetl ketjap, de rijstwijn en zoveel water toe dat het vlees onder staat en laat het zachtjes 30 minuten sudderen. Meng de maïzena met het water tot een papje. Neem het vlees uit de pan, zeef het kookvocht en meng dit met het papje en verwarm de suas weer. Leg het vlees weer terug in de pan.
Blancheer de taugé kort en laat het uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de arachideolie en voeg de sambal toe met de taugé enfruit het voor 2 minuten.
Leg de taugé op een bord, schep daar het vlees met de saus overheen en bestrooi het met de selderij en de eetl ketjap.
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr. magere varkenslappen
6 cm gember (jahe/djahé)
4 eetl. ketjap manis
3 1/2 eetl. rijstwijn
2 theel. maizena
2 eetl. olie
versgemalen peper
zout naar smaak
125 gr. tauge
2 eetl. fijngehakte selderie
2 theel. sambel ulek (zie recept)
2 eetl. arachideolie
2 eetl water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en strooi er zout en peper overheen. verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees bruin. Voeg dan de gember, 3 eetl ketjap, de rijstwijn en zoveel water toe dat het vlees onder staat en laat het zachtjes 30 minuten sudderen. Meng de maïzena met het water tot een papje. Neem het vlees uit de pan, zeef het kookvocht en meng dit met het papje en verwarm de suas weer. Leg het vlees weer terug in de pan.
Blancheer de taugé kort en laat het uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de arachideolie en voeg de sambal toe met de taugé enfruit het voor 2 minuten.
Leg de taugé op een bord, schep daar het vlees met de saus overheen en bestrooi het met de selderij en de eetl ketjap.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.