banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Lapis daging Surabaya - Rundvlees gestoofd in kecapsaus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Lapis daging Surabaya
Rundvlees gestoofd in kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr runderhaas
5 eetl olie
1 theel asem
2 eetl water
1000 ml water
100 ml kecap manis
zout naar smaak
5 kruidnagels

Haluskan;
boemboe:
5 kemirinootjes
1/2 theel, nootmuskaat
2 theel, zwarte peper
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook

Taburan:
3 eetl bawang goreng (gefruite uitjes)

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in dunne lapjes. Meng de asem met de eetlepels water en meng dit met het vlees, de boemboe, de kecap en het zout. Laat het vlees tenminste 1 uur marineren. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees met de marinade voor 7 minuten. Voeg dan het water en de kruidnagels toe en laat dit sudderen totdat het vocht is verdampt. Bestrooi het met bawang goreng en serveer
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 132 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39046137