Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Lapis daging Surabaya - Rundvlees gestoofd in kecapsaus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Lapis daging Surabaya
Rundvlees gestoofd in kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr runderhaas
5 eetl olie
1 theel asem
2 eetl water
1000 ml water
100 ml kecap manis
zout naar smaak
5 kruidnagels

Haluskan;
boemboe:
5 kemirinootjes
1/2 theel, nootmuskaat
2 theel, zwarte peper
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook

Taburan:
3 eetl bawang goreng (gefruite uitjes)

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in dunne lapjes. Meng de asem met de eetlepels water en meng dit met het vlees, de boemboe, de kecap en het zout. Laat het vlees tenminste 1 uur marineren. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees met de marinade voor 7 minuten. Voeg dan het water en de kruidnagels toe en laat dit sudderen totdat het vocht is verdampt. Bestrooi het met bawang goreng en serveer
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 71 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42410989