Rundvlees gestoofd in kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr runderhaas
5 eetl olie
1 theel asem
2 eetl water
1000 ml water
100 ml kecap manis
zout naar smaak
5 kruidnagels
Haluskan;
boemboe:
5 kemirinootjes
1/2 theel, nootmuskaat
2 theel, zwarte peper
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
Taburan:
3 eetl bawang goreng (gefruite uitjes)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in dunne lapjes. Meng de asem met de eetlepels water en meng dit met het vlees, de boemboe, de kecap en het zout. Laat het vlees tenminste 1 uur marineren. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees met de marinade voor 7 minuten. Voeg dan het water en de kruidnagels toe en laat dit sudderen totdat het vocht is verdampt. Bestrooi het met bawang goreng en serveer
ingrediënten:
750 gr runderhaas
5 eetl olie
1 theel asem
2 eetl water
1000 ml water
100 ml kecap manis
zout naar smaak
5 kruidnagels
Haluskan;
boemboe:
5 kemirinootjes
1/2 theel, nootmuskaat
2 theel, zwarte peper
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
Taburan:
3 eetl bawang goreng (gefruite uitjes)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in dunne lapjes. Meng de asem met de eetlepels water en meng dit met het vlees, de boemboe, de kecap en het zout. Laat het vlees tenminste 1 uur marineren. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees met de marinade voor 7 minuten. Voeg dan het water en de kruidnagels toe en laat dit sudderen totdat het vocht is verdampt. Bestrooi het met bawang goreng en serveer