Iga Pedas Taoco
zoet en pittig gebakken rundvlees
Bahan-bahan:
Ingriënten:
1000 gr runder spareribs
2 salam blaadjes
2 cm jahe
1500 ml water
4 teentjes knoflook
7 sjalotjes
6 rode lomboks
3 eetl taoco
1 eetl kecap manis
1/4 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de knoflook in dunne plakjes en de sjalotjes fijn. Snijd de lomboks in schuine ringen. Verhit in een pan het water samen met het vlees, de salam en de jahe en kook dit voor 10 minuten. Schep het vlees uit de pan en laat 500ml bouillon achter.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes en de lomboks voor 4 minuten. Voeg de tauco toe en meng alles goed. Dan het vlees toevoegen en schep alles goed door elkaar. Voeg de kecap, het zout, de peper, de palmsuiker en de bouillon toe en kook alles zachtjes verder gaar.