Bahan-bahan:
ingrediënten:
700 gr heilbot
2 sjalotten
3 rode lomboks
3 theel trassi
3 jeruk purut blaadjes
3 salam blad
3 eetl asem
300 ml water
1/2 theel peper
zout naar smaak
1 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
2 teentjes knoflook
3 cm laos
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de lomboks in dunne reepjes en bak dit voor 2 minuten in de olie. Verhit in een wok/wadjan het water en meng hierdoor de asem. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en stoof de vis gaar.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten in dunne plakjes en de lomboks in dunne reepjes en bak dit voor 2 minuten in de olie. Verhit in een wok/wadjan het water en meng hierdoor de asem. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en stoof de vis gaar.