sago pap
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr sagomeel
500 ml water
1500 ml water
1 taro
zout naar smaak
250 gr gula jawa (palmsuiker)
100 gr suiker
7 pandan blad
500 dikke kokosmelk (santen asli)
Cara membuat:
Bereiding:
Meng het meel met het water. Schil de taro en snijd deze in blokjes. Vul een kom met water en zout en voeg de taro hier aan toe. Laat dit 30 minuten weken en spoel het daarna af. Kook in een pan het water (1500ml) en voeg daar aan toe de taro, de suikers, 4 pandanbladeren en het zout en kook dit zachtjes voor 15 minuten. Meng dan de sago erdoor en blijf roeren totdat het gaar is. Serveer dit met de gekookte kokosmelk waar de overige pandanblad aan toegevoegd is.
ingrediënten:
300 gr sagomeel
500 ml water
1500 ml water
1 taro
zout naar smaak
250 gr gula jawa (palmsuiker)
100 gr suiker
7 pandan blad
500 dikke kokosmelk (santen asli)
Cara membuat:
Bereiding:
Meng het meel met het water. Schil de taro en snijd deze in blokjes. Vul een kom met water en zout en voeg de taro hier aan toe. Laat dit 30 minuten weken en spoel het daarna af. Kook in een pan het water (1500ml) en voeg daar aan toe de taro, de suikers, 4 pandanbladeren en het zout en kook dit zachtjes voor 15 minuten. Meng dan de sago erdoor en blijf roeren totdat het gaar is. Serveer dit met de gekookte kokosmelk waar de overige pandanblad aan toegevoegd is.