Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr Chinese kool
1 blok tahu
2 groene paprika's
2 tomaten
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 eetl sambal badjak (zie recept)
1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
100 ml water
zout naar smaak
3 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kool en de paprika in dunne reepjes en de tahu in kleine blokjes. De tomaten in smalle reepjes snijden. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Veog dan de paprika's en de tomaten toe en bak dit nog 2 minuten door. Dan de tahu en de sambal toevoegen en dit nog 3 minuten doorbakken. Dan de kool toevoegen en het geheel 10 minuten zachtjes stoven. Op smaak brengen met het zout en de gula jawa.
ingrediënten:
1500 gr Chinese kool
1 blok tahu
2 groene paprika's
2 tomaten
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 eetl sambal badjak (zie recept)
1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
100 ml water
zout naar smaak
3 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kool en de paprika in dunne reepjes en de tahu in kleine blokjes. De tomaten in smalle reepjes snijden. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Veog dan de paprika's en de tomaten toe en bak dit nog 2 minuten door. Dan de tahu en de sambal toevoegen en dit nog 3 minuten doorbakken. Dan de kool toevoegen en het geheel 10 minuten zachtjes stoven. Op smaak brengen met het zout en de gula jawa.