zoeken
Recente reacties

7 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sapi Lada Hitam - gebakken rundvlees in zwarte peper saus
- Sate Komoh - sate van rundvlees met een kokosmelk saus
- Babi Ketjap 5
- Orek Tempe - gebakken pittige tempe
- Chinese Zes kruiden Varkensvlees Soep
- Tahoe Pong - tahoe met eieren en ketjapsaus
- Oseng Kacang Panjang Telur Asin - pittige roerbak van kousenband met ei
- Japchae 잡채 - roerbak van vlees, groenten en mie
- Bakwan Cumi Bumbu Kunyit - Gefrituurde inktvis ringen
- Nilaga - runderstoofpotje met groenten
Sop Ikan Bawang - vis-uien soep


Sop Ikan Bawang
vis-uien soep
vis-uien soep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 ml visbouillon
4 schelvissen
4 sjalotten
1 eetl kecap manis
1/2 eetl rijstazijn
peper en zout naar smaak
2 cm gember
2 takjes selderij
25 gr mihoen
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de bouillon en voeg de vissen toe. Kook de vissen gaar en laat deze daarna uitlekken. Snijd de vissen in stukjes. Snijd de sjalotten fijn, hak de selderij fijn en rasp de gember. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten voor 3 minuten. Voeg de stukjes vis toe en bak nog 2 minuten. Voeg aan de bouillon de mihoen, de kecap, de gember, de azijn, de peper en het zout toe en laat dit 3 minuten koken. Voeg dan de sjalotten en de vis toe en laat dit nog 2 minuten zachtjes sudderen. Op het laatst de selderij er doorheen roeren.
ingrediënten:
1000 ml visbouillon
4 schelvissen
4 sjalotten
1 eetl kecap manis
1/2 eetl rijstazijn
peper en zout naar smaak
2 cm gember
2 takjes selderij
25 gr mihoen
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de bouillon en voeg de vissen toe. Kook de vissen gaar en laat deze daarna uitlekken. Snijd de vissen in stukjes. Snijd de sjalotten fijn, hak de selderij fijn en rasp de gember. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten voor 3 minuten. Voeg de stukjes vis toe en bak nog 2 minuten. Voeg aan de bouillon de mihoen, de kecap, de gember, de azijn, de peper en het zout toe en laat dit 3 minuten koken. Voeg dan de sjalotten en de vis toe en laat dit nog 2 minuten zachtjes sudderen. Op het laatst de selderij er doorheen roeren.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.