pannenkoekjes met courgette
Ingrediënten:
250 gr courgette/zucchini
1/2 theel zout
1/4 zoete ui
2 groene rawits
125 gr buchim garu, anders 5 eetl bloem + 3 eetl maizena
1 ei
olie
dipsaus:
1 eetl kecap
1 theel azijn
1 eetl water
1/2 theel palmsuiker
1/8 theel peper
1/8 theel gochugaru
Bereiding:
Snijd de ui en de rawits in dunne plakjes. Snijd de courgette julienne en bestrooi het met het zout en laat dit 10-15 minuten staan. Knijp dan zoveel mogelijk vocht eruit en bewaar dit.
Meng het vocht met het ei en de bunchim garu tot een beslag. Meng dan de courgette, de rawits en de ui erdoor.
Verhit in een pan olie en en voeg 2 eetl van het mengsel toe en druk deze plat. Bak de pannenkoeken aan beide zijden bruin en serveer het met de dipsaus.