Sangkhaya Fakthong
pompoen met custard
Ingrediënten:
1 kleine pompoen (labu kuning)
5 eieren
4 eetl gula jawa / palmsuiker
1/2 theel zout
240 ml santen asli (dikke kokosmelk)
Bereiding:
Snijd een kap af van de pompoen en verwijder de zaadjes en een groot deel van het vruchtvlees. Klop in een kom de eieren op en klop hierdoor het zout, de palmsuiker en de santen. Giet het mengsel in de pompoen en stoom het in 20 minuten gaar en totdat de custard gevormd is
Zoeken
Laatst gelezen
- Chǐ Zhī Zhēng Pái Gǔ - 豉汁蒸排骨 - gestoomde ribbetjes met zwarte bonen
- Chow Fun Kai - 鸡肉炒粉 - gebakken brede rijstmie met kip
- Ayam Mercon - zeer pittige kip (vuurwerk)
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Ayam Kecap Padang - gebakken kip met gekruide kecap
- Gobe Betawi - gestoofd rundvlees
- Ikan Godokan Kecap - gestoofde vis met ketjap
- Sambal Lado Ijo - sambal van groene peper en tomaat uit Padang
- Acar Ikan Kuning - vis in zure saus
- udang bumbu dendeng - kruidige gebakken garnalen
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...