Koa Mu Ap Gapi Mor Din
pittige rijst met varkensvlees
Ingrediënten:
4 eetl rijst
4 eetl rode rijst
100 gr speklapjes
1 eetl olie
water
boemboe:
2 gedroogde rode lomboks
2 theel trasi
7 teentjes knoflook
7 rode sjalotten
4 eetl santen asli
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl vissaus (nam pla)
1/2 theel witte peper
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en bak het vlees bruin. Voeg dan de boemboe toe en bak dit voor 30 seconden.Voeg dan de rijst toe en zoveel water dat dit 1 cm boven de rijst staat. Kook dit zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Daging Giling - smoor van gehaktballetjes
- Nasi Bakar Bandeng Pedas - pittig geroosterde rijst met vis
- Dadar Tegal - omelet met kokos
- Gai Pad Med Mamuang Himaphan - kip met cashew noten
- Rendang 2 - pittig rundvlees in kokosmelk
- Ayam Kecap (Peranakan) - kip in kecapsaus met champignons
- Mak Kimchi 막김치 - eenvoudige kimchi
- Ati Ampela Masak Pedas - zeer pittig gebakken levertjes
- Janguhgui 장어구이 - geroosterde paling
- Ayam Banam Kuah Kecap - kip gestoofd in een lichte kecapsaus
Recente Reacties
Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoKan het ook met kippen blokjesBalado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
1 month agowerkelijk erg lekker, ga ik vaker maken, heerlijk!!!