zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Rendang 2 - pittig rundvlees in kokosmelk
- Gai Op Gar Thiam - met knoflook gecoate drumsticks
- Rujak ketimoen - Roedjak komkommer
- Kambing Cassia - omelet met lamsvlees
- Heloa sira kadol - kip met kokos
- Babi Bumbu Cin
- Ayam Taliwang - kip in een rode pittige saus
- Sambal Muncang - sambal met kemiri noten uit Sunda
- Abon - gekruid vlees
- Semur Tahu - stoofpotje van tahu
Garnalen met varkensvlees en taugé


Garnalen met varkensvlees en taugé
Ingrediënten:
175 gr varkensvlees in reepjes
150 gr gepelde Noorse garnalen
1 eetl vissaus (Nam Pla)
zout en peper naar smaak
2 vleestomaten
200 gr taugé
4 eetl olie
garnering:
1 eetl gehakte koriander
5 teentjes knoflook
Bereiding:
Snijd de knoflook in dunne plakjes, het vlees en de tomaten in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook goudbruin. Niet laten aanbranden anders wordt het bitter. Schep de knoflook uit de pan en laat deze uitlekken op keukenpapier. Voeg het vlees in de wok/wadjan en bak deze in dezelfde olie voor 5 minuten. Vervolgens de garnalen, zout en peper en de vissaus toevoegen en het geheel 1 minuut bakken. Dan de tomaten en de tauge toevoegen en het geheel 3 minuten doorbakken. Server heet bestrooit met de knoflook en de koriander.
175 gr varkensvlees in reepjes
150 gr gepelde Noorse garnalen
1 eetl vissaus (Nam Pla)
zout en peper naar smaak
2 vleestomaten
200 gr taugé
4 eetl olie
garnering:
1 eetl gehakte koriander
5 teentjes knoflook
Bereiding:
Snijd de knoflook in dunne plakjes, het vlees en de tomaten in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook goudbruin. Niet laten aanbranden anders wordt het bitter. Schep de knoflook uit de pan en laat deze uitlekken op keukenpapier. Voeg het vlees in de wok/wadjan en bak deze in dezelfde olie voor 5 minuten. Vervolgens de garnalen, zout en peper en de vissaus toevoegen en het geheel 1 minuut bakken. Dan de tomaten en de tauge toevoegen en het geheel 3 minuten doorbakken. Server heet bestrooit met de knoflook en de koriander.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.